جمعه 24 دی 1400
آیا قصد انتخاب دامنه وبسایت دارید اما هیچ اطلاعی از نکات آن ندارید؟
بدیهی است که در چنین شرایطی کسب اطلاعات در این حوزه، مهمترین کاری است که باید انجام دهید. درک نکات انتخاب اسم سایت پیش از انتخاب آن، به شما کمک میکند تا ریسک بروز خطا را کاهش دهید. معمولا درک ضرورت انتخاب دامنه سایت، به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را داشته باشید. پشیمانی بعد از ثبت دامنه هیچ سودی ندارد. آشنایی با قوانین و نکات انتخاب اسم سایت، یکی از مهمترین پارامترهای برندسازی و رشد سایت خواهد بود.
به دلیل اهمیت همین موضوع قصد داریم در ادامه، به جزئیات انتخاب دامنه وبسایت اشاره کنیم و نکات انتخاب اسم سایت را بررسی کنیم.
پس تا پایان همراه ما باشید!
ابتدا بهتر است بدانید که دامنه سایت چیست و کاربرد دامنه سایت چیست؟ در واقع، دامنه سایت همان آدرسی است که باید برای دسترسی به سایت تایپ کنید.
دامنه سایت باید به خوبی در یاد مخاطب باقی بماند تا دسترسی مجدد به سایت آسانتر باشد. انتخاب دامنه باید متناسب با اسم شرکت، اسم فروشگاه و کسب و کاری باشد که قصد دارید برای آن سایت داشته باشید.
استفاده از اسامی اختصاری نیز ایده مناسبی است که باید فکرشده انجام شود. انتخاب دامنه سایت، بخش مهمی از آینده کسب و کارتان را تشکیل میدهد؛ پس سعی کنید باتوجه به همین جزئیات، به انتخاب دامنه سایت بپردازید.
قوانین مشخصی برای ثبت دامنه وجود دارد که رعایت آن میتواند به ثبت دامین معتبر و باکیفیت کمک کند.
در ادامه به بررسی قوانین انتخاب اسم سایت اشاره میکنیم:
برای ثبت دامنه، باید بدانید که آیا آدرس دامنه موردنظرتان خالی است یا خیر!
در واقع، اطلاع از این موضوع به شما کمک میکند که سریعتر گزینههای موردنیازتان را یادداشت کنید و از بین آنها مناسبترین دامنه را انتخاب کنید. برای چک کردن دامنه سایت میتوانید از شرکتهای ثبت دامنه کمک بگیرید. معمولا یک کادر مشخص برای جستجوی دامنه وجود دارد که با نوشتن دامنه موردنظرتان و جستجو، لیستی به شما نمایش داده میشود. در این لیست اسامی دامنهها با پسوند آزاد و دامنههای اشغال شده نمایش داده میشود تا به بهترین شکل ممکن تصمیم گیری کنید.
بیشتر ما پسوندهای موردنیاز برای دامنه را پسوند .com و .ir میدانیم. در حالیکه واقعیت ماجرا کمی متفاوت و دارای تنوع است. صدها پسوند در دنیا وجود دارد که کسب و کارها بر حسب زمینه فعالیتشان میتوانند مناسبترین آن ها را انتخاب کنند.
معمولا برای ثبت و طراحی سایت فروشگاهی پسوند com مورد استفاده قرار میگیرد. اگر کسب و کار در ایران باشد، پسوند .ir برای آن انتخاب میشود. اگر حوزه فعالیت کسب و کار علمی باشد، معمولا از پسوند .edu استفاده میشود.
در ادامه به رایجترین پسوندهای مورد استفاده در دامنه سایت اشاره میکنیم:
بسیاری از کسب و کارها، بعد از یک سال فعالیت تصمیم میگیرند تا اسم دامنه سایتشان را تغییر دهند. تصور کنید که چندین سال با سربرگ، کارت ویزیت و تبلیغات یک آدرس مشخص فعالیت کردهاید و ناگهان به دلیل درک اشتباه در نامگذاری، تصمیم به تغییر دامنه سایت میگیرید.
در این شرایط تمامی هزینههایی که بابت بک لینک کردهاید، به فنا خواهد رفت. از سوی دیگر سربرگها، اطلاعات و تبلیغات همگی نیازمند ادیت و بهروزرسانی هستند. ضرر و زیان ناشی از چنین تغییری کم نیست، اما عدم انجام آن نیز آسیبهای خاص خود را دارد؛ چرا که هر وقت ماهی را از آب بگیرید، تازه است!
پس بدیهی است که اطلاع از نکات انتخاب اسم سایت موجب میشود تا دچار چنین شرایط بحرانی نشوید و هزینههای اضافی بر دوشتان نباشد. انتخاب دامنه وبسایت نیازمند درک نکاتی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
شما باید بدانید که انتخاب دامنه وبسایت، موضوع مهمی است که پرداختن به آن میتواند یک گام در جهت برندسازی موفق باشد. پس سعی کنید تمامی اصول و چارچوبهای موجود در برندسازی را تصور کنید و مطابق با همان اصول، اسم سایت را انتخاب کنید. استفاده از اسم برند در آدرس سایت یکی از موارد ضروری است که میتواند در برندسازی قوی شما، گام مهمی باشد.
در زمان انتخاب دامنه سایت، باید تلاش کنید تا اسم سایت را کوتاه انتخاب کنید. انتخاب دامنه وبسایت تعیین کننده بخشی از سرنوشت سایتتان است. در واقع، میتوان این بخش مهم را قسمتی از UI و UX دانست؛ چرا که تجربه کاربری، زمانی که سایت در ذهن ماندگار باشد و اسم آن پیچیدگی زیادی نداشته باشد، بسیار مطلوب خواهد بود.
کاربر هیچ نگرانی از بابت فراموشی اسم سایت ندارد و خیلی زود، اسم سایت را به خاطر میسپارد. پس سعی کنید از اسمهای ساده و کوتاه استفاده کنید تا در ذهنها بمانید!
بسیاری از افراد غیرمتخصص و غیرحرفهای توصیه میکنند تا برای برندینگ و بهبود سئو، اسم فارسی انتخاب کنید و بخشی از کلمه کلیدی موردنظرتان را در آن جای دهید. در حالیکه چنین کاری چندان توصیه نمیشود و میتواند تاثیر منفی در برندینگ و سئو داشته باشد.
کاربران بسیار باهوشتر از آن هستند که گول چنین ترفندهایی را بخورند. پس سعی کنید از اسم لاتین استفاده کنید و هیچ پیچیدگی ایجاد نکنید. یادتان باشد چنین اسامی در لپ تاپها و تلفنهای همراهی که فارسی پشتیبانی نمیکنند، قابل دسترسی نیستند. پس ریسک نکنید و طبق اصول اسم دامین را انتخاب کنید.
اگر بخواهید گام مهمی در انتخاب دامنه وبسایت بردارید، باید بدانید که کاربر شما چه زبان مادری دارد! اگر زبان مادریتان فارسی است، حتما از کلمات لاتین ساده استفاده کنید. کلماتی که همانطور که خوانده میشوند، نوشته میشوند، بهترین گزینه به عنوان آدرس سایت هستند.
انتخاب دامنه وبسایت باید طوری باشد که کاربر به راحتی آن را بنویسد. کلمهای مثل natural که نچرال خوانده میشود، برای افرادی که چندان از انگلیسی سر در نمیآورند، اصلا مناسب نیست.
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کنید، عدم استفاده از خط تیره در بین کلمات سایت است. یادتان باشد که خط تیره برای کاربر دردسرساز است. کاربر باید آسانترین راه دسترسی به سایت را داشته باشد. ثبت آدرس سایت با خط تیره، موجب میشود تا کاربر برای ورود به سایت، دچار اشتباه شود.
یادتان باشد که هر نوع پیچیدگی در اسم سایت، اشتباه است.
شما باید اسم دامین سایتتان را طوری انتخاب کنید که بعد از گسترش و پیشرفت نیز، بتوانید از آن استفاده نمایید. یکی از نکات انتخاب اسم سایت، پیشبینی چند سال آینده و تغییرات احتمالی آن است.
انتخاب دامنه وب سایت، باید طوری باشد که حتی در سالهای آینده نیز مورد استفاده قرار گیرد. پس حتما پیش از انتخاب، فکر گسترش و پیشرفت سایت در سالهای آتی را بکنید. یادتان باشد که تغییر آدرس سایت بعد از چند سال، اصلا ساده نیست.
یکی از بهترین راهکارهایی که میتواند در انتخاب اسم به شما کمک کند، مشورت کردن است. شما باید برای انتخاب اسم مناسب برای سایتتان، با متخصصین این حوزه مشورت کنید.
تفاوتی ندارد که برای طراحی سایت در شیراز اقدام کرده باشید یا تهران یا هر شهر دیگری، به هر حال باید با متخصصین و مشاورین باتجربه در زمینه وب مشورت کنید. متخصصین این حوزه، به خوبی میدانند چه اسامی مناسب است و چه اسامی چندان انتخاب موفقیت آمیزی نیستند.
اگر به ناچار مجبور به انتخاب اسمی هستید که مشابه آن وجود دارد، سعی کنید نسبت به بررسی نامهای مشابه اقدام کنید. اگر زمینه فعالیت آنها با شما مشترک است، حتما سعی کنید یک ویژگی خاص به اسمتان اضافه کنید.
مثلا اگر نامهای مشابه در تهران فعالیت میکنند و شما شیراز هستید، از Shz یا Shiraz در اسمتان استفاده کنید. ایجاد وجه تمایز در اسم سایت میتواند بهترین کار در این شرایط باشد. هر چند باز هم توصیه میشود تا نامی متفاوت و به یادماندنی انتخاب کنید که منحصر به فرد باشد.
خلاقیت کلید حل بسیاری از مشکلات است. زمانی که خلاقانه گام برمیدارید، وجه تمایزی مابین خودتان و رقبا ایجاد میکنید که میتواند عامل مهمی در موفقیتتان باشد. به همین دلیل، توصیه میشود تا در این زمینه از خلاقیتتان استفاده کنید و همه چیز را به بهترین شکل کنترل کنید. اسم های خلاقانه با درنظر گرفتن تمامی نکات، میتواند انتخاب مناسبی باشد.
جالب است بدانید که انتخاب اسم برای دامین سایت آنقدر اهمیت دارد که وب سایتهایی برای پیشنهاد آن ایجاد شدهاند. این سایتها تلاش میکنند تا به شما کمک کنند، بهترین اسم را انتخاب کنید.
سایت www.names4brands.com و سایت www.leandomainsearch.com از جمله سایتهای شاخص در این زمینه هستند. شما به راحتی میتوانید از طریق این سایتها، اسم برندتان را جستجو کنید و موارد پیشنهادی را مشاهده کنید.
قطعا این پیشنهادات میتوانند به شکل یک ایده در ذهنتان رشد کنند. موضوع مهمی که موجب انتخاب آسان در این سایت میشود، خالی بودن نامهایی است که توسط سایت پیشنهاد میشود. به همین دلیل، میتوانید با کمک این سایتها بهترین اسم دامین را انتخاب و ثبت کنید.
خلاصه مطلب
همانطور که میدانید، انتخاب دامنه وبسایت موضوع مهم و اثرگذاری در برندینگ و پیشرفت آینده سایت است. اطلاع از نکات انتخاب اسم سایت، به شما کمک میکند تا بهترین عملکرد را داشته باشید و مناسبترین آدرس سایت را انتخاب کنید.
در بالا، مهمترین نکات را بررسی کردیم. با کمک این نکات سعی کنید اسم مناسبی برای دامین سایت انتخاب کنید.
برخی از شرکتهای نامعتبر که اقدام به خرید برخی دامینهای خاص میکنند، جهت فروش بهتر آنها مدعی هستند که اسم سایت بر روی سئو آن اثرگذار است. معمولا سئو سایت، وابسته به جستجوهایی است که در موتورهای جستجو اتفاق میافتد. زمانی که سئو داخلی و خارجی سایت رعایت شده باشد، معمولا کاربران به راحتی میتوانند به صفحات سایت دسترسی داشته باشند. در این شرایط نوع دامین اثر چندانی بر روی سئو ندارد؛ اما باید نکاتی که برای انتخاب دامین اشاره شده است را رعایت کنید.
تصور کنید که میخواهید برای نوزادی که هنوز بدنیا نیامده، اسم انتخاب کنید. این پروسه برای برخی خانوادهها خیلی زود به نتیجه میرسد و برای برخی دیگر، ماهها ادامه مییابد. انتخاب دامین سایت نیز به همین ترتیب است. پروسه انتخاب نام مناسب برای دامین سایت، در بعضی مواقع، ماهها طول میکشد. در حالیکه این اقدام برخی دیگر از شرکتها، بسیار کوتاه است.
برخی افراد برای خاص شدن آدرس سایت دست به ابتکار میزنند. در واقع، برخی افراد تصور میکنند با استفاده از اعداد، آدرس سایت بسیار جذاب میشود؛ اما توصیه ما به عنوان متخصصین این حوزه چنین نیست. استفاده از حروف موجب میشود تا کاربر به راحتی با تایپ در قسمتی خاص، به سایت دست پیدا کند؛ اما استفاده از اعداد، تایپ را پیچیدهتر میکند. ضمن این که یکپارچگی اسم سایت در نگاه کردن نیز، ازبین خواهد رفت. یادتان باشد که شکل و فرم بصری حروف در آدرس سایت نیز، بخش مهمی از برندسازی محسوب میشود.
0 نظر
نظری ثبت نشده است